Cura chirurgicala a degetului in resort - 1499 LEI

Cura chirurgicala a degetului in resort -1499 LEI

done Ofertă exclusivă pe ReduceriDoctori.ro
Clinică parteneră
Centrul Medical SANA
Preț
1499 lei redus de la 2000 lei
Ofertă valabilă până la
30 aprilie 2024

Solicită o programare!


Despre ofertă

Una din cele mai frecvente tulburari de functie la nivelul mainii este ceea ce numim deget in resort. Cunoscuta ca si tenosinovita stenozanta, degetul “in resort” sau “trigger finger“ este o situatie cand un deget de la mana se blocheaza in palma.
Aceasta situatie este datorata inflamatiei (iritatiei) si ingrosarii unei portiuni a tendonului flexor. Astfel apare un nodul mai voluminos pe tendon, care produce blocarea alunecarii acestuia prin tunel.
De obicei acest blocaj, respectiv pocnitura apare la baza degetului.
Degetul “in resort” este intalnit mai frecvent la sexul feminin, la diabetici, pacienti cu artrita reumatoida, sindromul de canal carpian, la cei care sufera microtraumatisme minore la nivelul mainii.
Recunoasterea stadiului de blocare a degetului este importanta deoarece ne da o perspectiva asupra prognosticului evolutiei.
Se clasifica in patru stadii (dupa Quinnell):

Stadiul 1 – pacientul acuza durere si descrie blocaje extrem de rar
Stadiul 2 – apare blocajul si se manifesta ca o extensie sacadata a degetului (pacientul poate intinde activ degetul, adica fara ajutor)
Stadiul 3 – blocajul progreseaza iar pacientul poate intinde degetul doar cu ajutor (extensie pasiva, de obicei ajutata de mana controlaterala)
Stadiul 4 – blocaj complet
Tendoanele flexoare profunde si superficiale traverseaza la nivelul mainii si a degetelor un tunel ingust intarit de inele fibroase rigide numite scripeti.

Operatia presupune interventia asupra scripetelui sau ligamentului anular in vederea largirii lui, pentru a favoriza alunecarea libera fara obstacol a tendoanelor.

Dupa tratamentul chirurgical blocajul dispare imediat iar recuperarea este rapida.

Cea mai sigura metoda de tratament este interventia chirurgicala, deoarece elibereaza sigur si fara recidiva blocajul tendonului.

La copil nu exista alternative non chirurgicale. Interventia chirurgicala este singurul tratament. Recomandarea este ca interventia sa se faca intre unu si doi ani daca degetul este blocat in pozitia intins, si cat mai repede daca este blocat in pozitia de flexie.


Reduceri Doctori este portalul prin care clinicile partenere publică promoții medicale. Această promoție este oferită de clinica parteneră Centrul Medical SANA.

Reduceri similare


healing Ortopedie - Traumatologie place București

Pachet ortopedie

Ortopedia este o specialitate chirurgicala care se concentreaza pe diagnosticarea, corectarea, preventia si tratarea pacientilor cu afectiuni ale sistemului musculo-scheletal.

local_hospital Clinica Eminescu 100
Exclusiv Sindromul de tunel carpian
healing Ortopedie - Traumatologie place București

Sindromul de tunel carpian

Ai suferit prea mult ca să mai amâni tratamentul!!! Beneficiază de această ofertă.

local_hospital Orthohub
Exclusiv Operatia pentru Sindromul de tunel carpian- 1599 LEI
healing Ortopedie - Traumatologie place București

Operatia pentru Sindromul de tunel carpian- 1599 LEI

Operatia pentru Sindromul de tunel carpian -1599 Lei

local_hospital Centrul Medical SANA