Trabecular Bone Score (TBS) + DXA coloana (190 RON)

Scorul trabecular osos (TBS)

done Ofertă exclusivă pe ReduceriDoctori.ro
star Serviciu Premium
1) Programare cu Prioritate
2) Efectuare unei fișe informative cu recomandări
3) Informare mai rapidă a rezultatelor investigațiilor
Clinică parteneră
Centrul Medical SANA
Preț
190 lei
Ofertă valabilă până la
30 aprilie 2024
Review-uri
5.00, din 1 review

Solicită o programare!


Despre ofertă

Scorul trabecular osos (TBS) este o măsurătoare ce se poate obține dintr-o analiză DXA a coloanei lombare, cu ajutorul unui software dedicat.
Scorul oferă informații despre microarhitectura osoasă, ce pot indica riscul de fractură independent de densitatea osoasă.
TBS este un indicator de maxima importanta in ceea ce priveste monitorizarea tratamentului initiat de endocrinolog, constituind un reper in ajustarea tratamentului pacientilor cu afectiuni osoase, endocrine etc.
Osteoporoza implică afectarea calitativă dar și cantitativă a osului, în timpul deprivării estrogenice sau în diverse circumstanțe medicale precum hipercorticismul sau hiperparatiroidismul primar. Avem, în mod curent, o sumă de mijloace prin care un medic aflat în fața unui pacient poate aprecia riscul acestuia de a face o fractură osteoporotică. Prin absorbțiometria duală cu raze X (DXA) se pune diagnosticul de osteoporoză sau osteopenie și evalua statusul de risc fractural (evident, cel mai mare este la categoria osteoporoză).
Trabecular Bone Score (TBS) acesta oferă o reflecție unică până acum în rutina medicală, prin înregistrarea datelor legate de calitatea osului.
TBS are capacitatea de a oferi predicția riscului de fractură osteoporotică fără a stabili propriu-zis diagnosticul de osteoporoză. Astfel, este cea mai nouă metodă folosită pentru a evalua de rutină statutul scheletal în ceea ce privește riscul (mare sau mic) de a suferi o fractură de traumatism minim (de fragilitate).
De la imaginea propriu-zisă din calculatorul conectat cu dispozitivul DXA (nu din imaginea printată) se analizează 3D parametrii de microarhitectură, fără a o măsura direct, acesta fiind mai degrabă un descriptor analitic . Achiziția inițială DXA este o imagine radiologică 2D care este transformată de calculator în imagini 2D apoi 3D, prin intermediul unui software specific care trebuie atașat unui dispozitiv DXA uzual (un program de calculator de tip TBS iNsight, de exemplu) .Proiecția 2D a structurii poroase trabeculare determină un număr mic de pixeli cu amplitudine mare, pe când cea a structurii dense generează un număr mare de variații pixelice de mică amplitudine. Valoarea mică a unui scor TBS indică o structură osoasă alterată. De exemplu, o valoare sub 1.200 (TBS nu are unitate de măsură) indică trabecule mai puțin conectate, iar un scor mare indică o bună micro-arhitectură. Un TBS normal este de peste 1.350 . TBS are o precizie in vivo de 1,12–2,1% exprimată pe coloana lombară, iar rezultatele se exprimă pe fiecare vertebră în parte și pentru toată coloana vertebrală similar cu DXA .
Determinarea TBS este de fapt o oportunitate pentru că nu este necesară expunerea suplimentară a pacientului la razele X pentru o altă achiziție DXA și poate fi aplicată la o determinare mai veche a aceluiași subiect.



Review-uri

Tantica P. · acum 2 luni

Profesionalism si respectarea programarii


Reduceri Doctori este portalul prin care clinicile partenere publică promoții medicale. Această promoție este oferită de clinica parteneră Centrul Medical SANA.

Reduceri similare


Premium Exclusiv Osteodensitometrie 4 regiuni (220 RON)
healing Radiologie place București

Osteodensitometrie 4 regiuni (220 RON)

Osteodensitometrie 4 regiuni (220 RON)-Interpretare test (150 RON)

local_hospital Centrul Medical SANA
Premium Exclusiv Evaluare DXA pentru program fitness  (250 RON)-la repetarea acesteia pretul devine 200 RON
healing Radiologie place București

Evaluare DXA pentru program fitness (250 RON)-la repetarea acesteia pretul devine 200 RON

Evaluare DXA pentru program fitness (250 RON)-Interpretare test (150 RON)

local_hospital Centrul Medical SANA
Premium Exclusiv Osteodensitometrie 3 regiuni (190 RON)
healing Radiologie place București

Osteodensitometrie 3 regiuni (190 RON)

Osteodensitometrie 3 regiuni (190 RON)

local_hospital Centrul Medical SANA