info_outline
Info: Oferta este inactivă

Osteodensitometrie 2 regiuni (130 RON)-CELE MAI MICI PRETURI DIN BUCURESTI

Osteodensitometrie 2 regiuni 130 RON-Interpretare test (150 RON)

done Ofertă exclusivă pe ReduceriDoctori.ro
star Serviciu Premium
1) Programare cu Prioritate
2) Efectuare unei fișe informative cu recomandări
3) Informare mai rapidă a rezultatelor investigațiilor
Clinică parteneră
Centrul Medical SANA

Oferta nu mai este activă


Despre ofertă

2 regiuni pot fi:
- coloana lombara+ unul dintre solduri
- sold stang + sold drept,
- antebrat stang + antebrat drept
- sau combinatii intre zonele de investigat

Osteodensitometria este o investigatie imagistica care masoara densitatea minerala si duritatea sistemului osos prin metoda DXA.

Scopul procedeului este acela de a determina riscul de fractura si prezenta osteoporozei, o afectiune care produce o fragilitate crescuta a oaselor.
Boala este mult mai intalnita la femei, fiind corelata cu scaderea secretiei de estrogeni specifica instalarii menopauzei, dar si barbatii pot fi supusi riscului de aparitie al osteoporozei, mai ales daca nivelul de testosteron este scazut. De asemenea, un stil de viata sedentar, consum regulat de tutun si alcool, aport scazut de calciu si vitamina D, probleme de alimentatie (precum anorexie, bulimie) cresc in mod semnificativ riscul de aparitie al osteoporozei.
Procedura este indicata tuturor femeilor la instalarea menopauzei, barbatilor după 50 de ani, fumatorilor si suferinzilor de boli cronice tratate timp indelungat cu cortizon, copiilor in perioada de crestere care prezintă pozitii vicioase.

O intre 5 si 15 minute, iar dozele efective de iradiere sunt foarte scazute.

Riscul de apariție a osteoporozei crește odata cu înaintarea în vârstă; în prezent afectează peste 40% din femeile si 20% din bărbații de peste 50 ani.

Această boală afectează cu predilecție femeile aflate la menopauză. Exista însă și alți factori de risc: genetici, hormonali (afecțiuni tiroidiene, corticoterapia prelungită), alte afecțiuni (boli digestive inflamatorii, artrita reumatoidă), alimentație necorespunzătoare, consum excesiv de alcool, fumat, sedentarism etc.

Osteoporoza este o boală “tăcută”, nu se manifestă clinic, examenele de laborator sau radiologice pot fi normale, dar, prin creșterea fragilității oaselor, acestea se pot fractura ușor, în urma unor traumatisme minime. Astfel, boala se manifestă tardiv, când apar fracturi de col femural sau vertebrale care duc la tasarea vertebrelor cu consecințe importante asupra calității vieții: dureri de spate, reducerea înalțimii și cifoza sau “poziția cocoșată”. De aceea este esențial să stabilim diagnosticul de osteoporoză cât mai devreme, pentru a putea preveni aceste consecințe.



Singura contraindicație este existența unei sarcini. De asemenenea , examinarea trebuie făcută la cel puțin o săptăpmână de la efectuarea unei investigații cu bariu sau două zile de la o alta examinare cu contrast intravenos.

Pentru efectuarea testului, pacientul este așezat (culcat) confortabil pe masa de examinare, imbrăcat, dar este necesară îndepartarea oricărui obiect metalic (fermoare, capse, nasturi etc). Scanarea durează cca 10 minute, fără a produce durere, zgomot sau orice alt discomfort. Se scanează uzual coloana lombară si articulațiile șoldurilor, evantual și antebrațul, acestea fiind zonele cu cel mai mare risc de fracuri osteoporotice.


Reduceri Doctori este portalul prin care clinicile partenere publică promoții medicale. Această promoție este oferită de clinica parteneră Centrul Medical SANA.

Reduceri similare


Premium Exclusiv Evaluare DXA pentru dieta personalizata  (250 RON)-la repetarea acesteia pretul devine 200 RON
healing Radiologie place București

Evaluare DXA pentru dieta personalizata (250 RON)-la repetarea acesteia pretul devine 200 RON

Evaluare DXA pentru dieta personalizata (250 RON)-Interpretare test (150 RON)

local_hospital Centrul Medical SANA
Premium Exclusiv Osteodensitometrie 3 regiuni (190 RON)
healing Radiologie place București

Osteodensitometrie 3 regiuni (190 RON)

Osteodensitometrie 3 regiuni (190 RON)

local_hospital Centrul Medical SANA
Premium Exclusiv Osteodensitometrie 4 regiuni (220 RON)
healing Radiologie place București

Osteodensitometrie 4 regiuni (220 RON)

Osteodensitometrie 4 regiuni (220 RON)-Interpretare test (150 RON)

local_hospital Centrul Medical SANA