Excizie chist sinovial - 1899 LEI

Excizie chist sinovial 1899 LEI

done Ofertă exclusivă pe ReduceriDoctori.ro
Clinică parteneră
Centrul Medical SANA
Preț
1899 lei redus de la 3000 lei
Ofertă valabilă până la
30 aprilie 2024
Review-uri
5.00, din 2 review-uri

Solicită o programare!


Despre ofertă

Formatiunea subcutanata cunoscuta sub denumirea de chist sinovial apare frecvent la nivelul incheieturii (articulatiei) pumnului. Mecanismul producerii acestor chisturi este foarte simplu si usor de inteles. Prin suprasolicitarea articulatiei pumnului capsula articulara cedeaza. Ulterior se evidentiaza aparitia la acest nivel a chistului ce contine lichid articular. Caracterul progresiv al leziunii este determinat de umplerea chistului cu lichid articular in timpul traumatismelor repetate.
RISCUL de aparitie a unui chist sinovial este crescut la: persoanele care prin natura profesiei sunt supuse la suprasolicitari mecanice, la persoanele cu modificari ale tesutului conjuctiv sau la cele care au suferit traumatisme.

DIAGNOSTICUL de chist sinovial se realizeaza prin examenul local al leziunii. La examinare se evidentiaza o formatiune de forma sferica cu diametrul variind intre 3 mm si 2 cm. Marginile acesteia sunt net delimitate de tesuturile inconjuratoare, este mobila pe planul superficial (piele) si aderenta profund la capsula articulara (structura anatomica din care se formeaza). In cazuri izolate se remarca aparitia durerii determinate de distensia brusca a chistului in cazul unui traumatism sau de efectul de masa al acestuia prin compresiunea directa pe un nerv superficial.

TRATAMENTUL chistului sinovial este chirurgical si consta in excizia acestuia. Ligaturarea sursei (comunicarii cu articulatia) este esentiala pentru evitarea recidivei. Interventia chirurgicala se poate realiza cu anestezie locala, anestezie loco-regionala (bloc Bier) sau anestezie generala in cazul formelor grave. Indepartarea firelor de sutura si a imobilizarii se realizeaza la 14 zile postoperator, ulterior recomandandu-se reintegrare profesionala progresiva. Tratamentul conservator consta in imobilizare articulatiei lezate in pozitie functionala timp de 14 zile, urmata de o reevaluare in vederea stabilirii raspunsului local la tratament. Adesea rezultatul nu este multumitor, persistenta orificiului de comunicare stand la baza reumplerii chistului partial evacuat prin imobilizarea prelungita.

CICATRICEA POSTOPERATORIE restanta in urma exciziei unui chist sinovial este de mici dimensiuni, fiind realizata la nivelul pliurilor tegumentare regionale, confundandu-se de cele mai multe ori cu acestea.

PROGNOSTICUL este in majoritatea cazurilor favorabil, riscul de recidiva fiind scazut prin ligaturarea sursei chistului, evitand astfel trecerea lichidului sinovial din cavitatea articulara in chist.



Review-uri

Madalina S. · acum 2 luni

Medicul ortoped a fost foarte înțelegător. Mi-a explicat procedura și tot ceea ce se va întâmpla .

Stamin E. · acum 5 luni

A fost o experiență foarte plăcută. Domnul doctor Bîrcă Vadim a fost foarte comunicativ, empatic, atent la nevoile pacientului. Intervenția s-a desfășurat în cele mai bune condiții, cu profesionalism. Întreg personalul clinicii a fost foarte amabil și receptiv. Vă mulțumesc!


Reduceri Doctori este portalul prin care clinicile partenere publică promoții medicale. Această promoție este oferită de clinica parteneră Centrul Medical SANA.

Reduceri similare


Exclusiv Operatia Dupuytren 1999 LEI
healing Ortopedie - Traumatologie place București

Operatia Dupuytren 1999 LEI

Operatia Dupuytren 1999 LEI

local_hospital Centrul Medical SANA
Exclusiv Sindromul de tunel carpian
healing Ortopedie - Traumatologie place București

Sindromul de tunel carpian

Ai suferit prea mult ca să mai amâni tratamentul!!! Beneficiază de această ofertă.

local_hospital Orthohub
Exclusiv Pachet reumatologie
healing Ortopedie - Traumatologie place București

Pachet reumatologie

Reumatologia este o ramură a medicinii interne.

local_hospital MEDILAB