info_outline
Info: Oferta este inactivă

Ecografie musculoscheletala 250 LEI/zona

Ecografie musculoscheletala 250 LEI/zona

done Ofertă exclusivă pe ReduceriDoctori.ro
Clinică parteneră
Centrul Medical SANA
Review-uri
3.00, din 2 review-uri

Oferta nu mai este activă


Despre ofertă

Ecografia musculoscheletală este o tehnică imagistică non-invazivă, ușor accesibilă, nu necesită pregătire prealabilă și oferă o multitudine de informații despre structurile implicate în funcționarea aparatului locomotor.

Această tehnică și-a dovedit utilitatea practică într-o multitudine de specialități medicale: reumatologie, recuperare medicală, ortopedie, medicină sportivă, neurologie. Este o metodă de diagnostic eficientă atât în ceea ce privește leziunile inflamatorii legate de boli reumatologice autoimune, cât și în ceea ce privește leziunile mecanice legate de traumatisme sau leziunile degenerative.


Articulații frecvent investigate cu ajutorul ecografiei musculoscheletale:
Umărul;
Cotul;
Mâna;
Șoldul;
Genunchiul;
Glezna;
Antepiciorul.

Ecografia identifică doar modificările ce apar la suprafața osoasă (din cauza faptului că ultrasunetele sunt reflectate la suprafața acestora) – fracturi, eroziuni osoase, osteofite, reacții periostale. Există situații în care este necesară corelarea informațiilor obținute cu ajutorul ecografiei cu alte metode de investigație imagistică a oaselor (radiografie, computer tomograf, rezonanță magnetică, scintigrafie etc).

În cazul mușchilor, ecografia identifică leziunile intramusculare, formațiunile tumorale, acumulările fluide adiacente (hematoame).

Ecografia identifică tendinopatiile (atât mecanice, cât și inflamatorii), tenosinovita (inflamația tecii tendonului cu sau fără acumulare de fluid, cu sau fără semnal Doppler), rupturile de tendon (parțiale/complete), dislocările sau subluxațiile, depunerile de cristale (cel mai frecvent - cristale de calciu).

Acumulări de fluide la nivelul cavităților articulare (nu poate face diferența între tipurile de lichid prezente la acest nivel - lichid sinovial/sânge/puroi);
Hipertrofia membranei sinoviale (sinovita - este necesară evaluarea atât în modul B (scala gri), cât și în modul Doppler, în vederea stabilirii activității inflamatorii).

Bursele sunt dilatații sacciforme ce pot fi găsite oriunde în corpul uman, în locurile unde se produce o mișcare de fricțiune accentuată. În cazul în care acestea nu prezintă inflamație, ele nu pot fi vizualizate ecografic. Inflamația lor (de natura mecanică/ inflamatorie/infecțioasă) poartă denumirea de bursită.

Ecografia permite evaluarea structurii nervilor și a țesuturilor din jur (pot fi identificate modificări ale calibrului nervilor, formațiuni tumorale sau leziuni).

Ecografia musculoscheletală este o investigație imagistică ce poate fi utilizată atunci când este necesară efectuarea unei puncții intraarticulare. Avantajul pe care îl oferă, comparativ cu manevrele „în orb”, este acela că sunt obținute informații în timp real despre manevra efectuată și despre precizia ei (extragerea completă a acumulărilor de lichid și introducerea corectă a substanțelor cu administrare intraarticulară



Review-uri

Emilia P. · acum 10 luni

Numai cuvinte de lauda ptr. d-na doctor!

Stefana D. · acum un an

Doctorul nu specifică dacă pretul suferă modificări. Nerespectarea programarii. Stai si astepti cu mult peste ora la care esti programat. Dezamagita de aceasta clinica


Reduceri Doctori este portalul prin care clinicile partenere publică promoții medicale. Această promoție este oferită de clinica parteneră Centrul Medical SANA.

Reduceri similare


Exclusiv Ecografie generala (abdomen + pelvis) 350 LEI
healing Ecografie place București

Ecografie generala (abdomen + pelvis) 350 LEI

Ecografie generala 350 LEI

local_hospital Centrul Medical SANA
Premium Exclusiv Ecografie doppler venos ambele membre inferioare
healing Ecografie place București

Ecografie doppler venos ambele membre inferioare

Ecografie Doppler Membre Inferioare este un examen ecografic (bazat pe utilizarea ultrasunetelor) destinat explorarii arterelor si venelor.

local_hospital Centrul Medical Veridia
Exclusiv Ecografie musculo-scheletala (aparat locomotor) 249 Ron
healing Ecografie place București

Ecografie musculo-scheletala (aparat locomotor) 249 Ron

Pachetul cuprinde musculo-scheletala , articulatii, tendoane, etc.

local_hospital Eurosanity