Pe măsură ce sezonul virozelor se apropie, iar infecțiile cu COVID-19 continuă să crească, suntem cu toții în alertă. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a preveni îmbolnăvirea, potrivit medicilor, este să vă spălați pe mâini cât mai des și să consumați alimente care să vă întărească imunitatea.

Am făcut o selecție a celor mai importante zece alimente, care pot ajuta la întărirea imunității organismului. Pe lângă faptul că te ajută să eviți răceală, aceste alimente te mențin sănătos și nu te îngrașă.

Ceaiul de ghimbir

Când este vorba de tratarea sau prevenirea unei răceli obișnuite, ghimbirul este unul dintre cele mai eficient produs alimentar. Într-o recenzie publicată în Jurnalul Internațional de Medicină Preventivă, cercetătorii au menționat faptul că proprietățile antiinflamatorii puternice ale ghimbirului sunt esențiale în a combate o răceală sau gripă. Deoarece inflamația poate afecta imunitatea, ghimbirul este antiinflamator și joacă un rol cheie în creșterea imunității.

Apa

Când vă simțiți rău, H2O este unul dintre cele mai importante băuturi. Menținerea corpului hidratat poate ajuta la eliminarea mucusului din organism. Încercați să beți cel puțin opt pahare de apă recomandate pe zi pentru a vă menține pe deplin hidratat. Mai ales că atunci când suntem bolnavi avem tendința de a pierde mai multe lichide.

Afinele

Afinele sunt pline de antioxidanți care pot ajuta la tratarea și prevenirea tusei, dar și a răcelilor. Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Auckland (Statele Unite ale Americii), consumul de antioxidanți, care se găsește în afine, a făcut ca adulții să fie cu 33% mai puțin predispuși să răcească decât cei care nu consumau zilnic alimente bogate în flavonoide (clasă de antioxidanți).

Ceaiul de ginseng

Ceaiul de ginseng este popular în rândul oamenilor în special pentru gustul său delicios. Însă, puțini cunosc proprietățile unice ale acestui deliciu. Și anume, ceaiul a fost folosit ca tratament pentru infecțiile tractului respirator superior. O recenzie publicată în Canadian Medical Association Journal a subliniat faptul că ginseng reduce semnificativ simptomele răcelii și gripei.

Ciocolata neagra

Credeți sau nu, ciocolata neagră poate fi extrem de utilă în lupta împotriva răcelii. Ciocolata neagră conține o concentrație mare de teobromină, un antioxidant despre care s-a dovedit că atenuează tusea. Un studiu publicat în Frontiers in Pharmacology a constatat că teobromina este utilă în suprimarea simptomelor de tuse pentru persoanele cu bronșită.

Broccoli

Cercetătorii de la Universitatea din California din Los Angeles au subliniat faptul că broccoli poate fi un benefic în momentul când vrei să previi o răceală. Potrivit studiului, s-a dovedit că broccoli și alte legume crucifere ajută la creșterea imunității. Cercetătorii susțin că sulforafanul, o substanță chimică din legumă, activează genele și enzimele antioxidante în anumite celule ale sistemului imunitar, care combat radicalii liberi din organism și împiedică să te îmbolnăvești.

Ulei de măsline extravirgin

S-a demonstrat că acest ulei ajută, de asemenea, la reconstruirea și la creșterea imunității organismului. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a constatat că conținutul ridicat de acizi grași polinesaturați din uleiul de măsline acționează ca un agent antiinflamator în organism, care a ajutat, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului de infecție.

Spanacul

Spanacul este un superaliment major care este excelent pentru sănătatea ta generală. Nu numai că este plin de fibre care reglează digestia, dar conține și vitamina C. Vitamina C este un nutrient puternic care poate ajuta la prevenirea răcelii și poate ajuta la reducerea simptomelor bolii.

Pâinea integrală

Cerealele integrale conțin proprietăți antiinflamatorii, ceea ce permite o creștere a producției de bacterii sănătoase, potrivit unui studiu publicat de The American Journal of Clinical Nutrition. Șaptezeci la sută din sistemul tău imunitar trăiește în intestin.

Așadar, este important să-ți menții intestinul sănătos dacă vrei să eviti orice germeni care provoacă răceala.

Iar daca ai nevoie verifica aceste servicii medicale pentru pneumologie: https://bit.ly/3fEFkxW

Vrei să fii la curent cu ultimele discounturi medicale?

Abonează-te la newsletter-ul nostru!

mail